torsdag, april 02, 2009

Serrata Belguardo 2006

Trots att 2005:an av samma vin markerades som fynd av Allt om Mat så sent som i höstas, så är det nu röd prislapp som gäller: 99:- (129:-). Det står konstigt nog inte så på Bolagets hemsida - misstag?

Jag prövade både Serrata Belguardo 2005 och brorsan Bronzone Belguardo 2006 i höstas. Jag tyckte Serrata var bra men Bronzone bättre, så jag köpte på mig ett par stycken sådana. När det nu är rea på Serrata Belguardo tog jag risken att köpa några flaskor osett. Detta är mina intryck:

Doft: inledningsvis lite knuten, men man hittar örter, tobak, svarta vinbär och fat. Vinet öppnar upp i glaset och fruktigheten framträder mer, med inslag av röda bär (jordgubbe?).
Smak: stram, fyllig, sträv, fruktig, rostad, tobak, surkörsbär, svarta vinbär, fat. Jag anar en ton av granit i eftersmaken. Alkoholen (13,5%) är framträdande men inte störande. Vinet är inte helt i balans, men jag misstänker att det kan slipas av med ett par års lagring. Fast jag gillar den här stilen skarpt, så jag tycker att det är väldigt gott i nuläget.

Tidigare bloggare tycks inte ha varit helt övertygade. Själv är jag som sagt såld på vinet, det här är min påse. Jag har ingen aning om huruvida det kommer att komma in mer på Bolaget eller om det är utförsäljning. Jag kommer att anta det senare och försöka köpa ytterligare ett par flaskor, om jag hinner.

22955 Serrata Belguardo 2006 (99:-) ++

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Luftade du vinet före, eller var det pop'n'pour. Låter i vilket fall som ett väldigt intressant köp. Prissänkningen är en av få när SB bytte prislista nu 1:a April. Trevligt med tanke på att så mycket har höjts. Har markerat detta som ett av försommarens möjliga köp.. Nu känns det som att jag måste..

  SvaraRadera
 2. Oluftat, så det hände en hel del i glaset.

  Jag har kollat några gånger på Var finns varan före och efter 1:a april, och jag ser inte att det kommer in nya flaskor, så det känns som att det är utförsäljning.

  Höjningarna var förresten inte så farliga som jag hade fruktat, åtminstone i det ordinarie sortimentet.

  SvaraRadera