kycklingfiléer
bacon
Fyllning:
färsk basilika
fetaost
vitlök
olivolja
salt
Tillbehör:
purjolök
bacon
Sås:
grädde
torkad trumpetsvamp
fond
soja
rött vin
Hacka basilika och vitlök. Mosa fetaosten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Skär en ficka i kycklingfiléerna. Lägg i fyllningen. Linda ett par baconskivor runt varje kycklingfilé. Knyt steksnören runt filéerna. Bryn filéerna runtom i en stekpanna. Lägg i en ugnsfast form.
Skär några blad purjolök i strimlor. Se till att få med det gröna. Bryn purjolöken någon minut i stekpannan. Strimla överbliven bacon och bryn den tillsammans med purjon.
Sätt in kycklingen i ugnen i 15-20 minuter. När det är 10 minuter kvar, lägg purjo- och baconblandningen runt kycklingen.
Gör såsen: koka upp grädde, lägg i den torkade svampen. Puttra någon minut. Smaksätt med fond, soja och rödvin.
Servera kycklingen med purjofräset, basmatiris och svampsås.
Sådärja!
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar