torsdag, februari 26, 2009

Cascina Bruni Barolo Marialunga 2004

Allmänna Galleriet hade en Barolo på sin vinlista för 550:-. Med tanke på vad Barolo brukar kosta och med tanke på restaurangpåslaget tyckte jag att det inte borde vara ett dåligt val. Det var det inte heller - vi tog också in Artezin Zinfandel 2005 för nästan samma pris, vilken kostar 136:- på Bolaget. Alltså gissningsvis en 140-kronors Barolo. Det är alltid svårt att vara objektiv då man tar in vin till maten på restaurang, men Barolon hade definitivt druvkaraktär och viss elegans. I mitt tycke var Zinfandeln utklassad.

Skulle vara intressant att pröva en bra, prisvärd Nebbiolo typ Pio Cesare Nebbiolo för en jämförelse, och varför inte en riktigt bra Barolo - Fontanafreddas Barolo finns i många Systembolagsbutiker och lär ska vara rätt bra.

2 kommentarer:

  1. Såg att Barolon fanns på eckerölinjens sortiment för 195 kr, är det ett rekomenderbart pris? Har druckit Pio Cesaren och köpt två till vilket talar sitt tydliga språk :). Ska testa Fontafreddas Barolo imorgon.. Hoppas dock på en ännu större upplevelse än Pion.. Har du provet flera Barolo viner tidigare? Trevlig blogg förresten!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har också fyllt på med Pio Cesare 2005 ... :) Jag har inte prövat nog med Barolo för att kunna bedöma prisvärdheten - men jämförelsen med 136-kronorsvinet var ju en fingervisning. Och Bolagets billigaste Barolo kostar ju 198:- i skrivande stund så 195:- verkar värt ett försök.

    Tack för berömmet!

    SvaraRadera